Sticla

Aproximativ 15% din pierderile de căldură dintr-o locuință se realizează prin ferestre și uși. La nivelul ferestrelor, aproximativ 80% din eficiența energetică a acestora este adusă de sticlă, în timp ce 20% revine tâmplăriei.

SGG PLANITHERM® 4S


Pentru sectorul rezidențial specialiștii recomandă utilizarea unor ferestre termoizolante cu control solar care reduc consumul de energie cu până la 60% comparativ cu ferestrele clasice. În această situație, economiile anuale la plata utilităților pentru un apartament cu o suprafață de 80 de metri pătrați pot depăși 2.100 de lei.

PRIMĂVARA
Cu SGG PLANITHERM® 4S / 4S II capriciile vremii nu mai contează. În această perioadă a anului, vitrajele izolante care au SGG PLANITHERM® 4S/4S II asigură un confort sporit – izolaţia termică asigură temperatura ideală indiferent de schimbările vremii.

VARA
Datorită funcţiei sale de control solar, SGG PLANITHERM® 4S / 4S II reflectă de două ori mai multă energie solară decât un vitraj dublu obişnuit, fără a mai fi nevoie de o protecţie solară suplimentară. O temperatură ideală – confortul şi răcoarea sunt asigurate chiar şi în zilele caniculare.
Costuri de climatizare mai mici – limitarea cantităţii de energie solară care pătrunde în casă diminuează nevoia de utilizare a aerului condiţionat.

TOAMNA
Cu SGG PLANITHERM® 4S / 4S II tranziţia către anotimpul rece devine insesizabilă. Reducerea costurilor – sunt suprimate costurile premature pentru încălzire.

IARNA
Vitrajul cu SGG PLANITHERM® 4S / 4S II oferă o izolaţie de 3 ori mai mare decât cea a unui vitraj dublu obişnuit, avantajele fiind evidente:
Căldură şi confort – se diminuează pierderile de căldură şi se reduce semnificativ zona rece de disconfort din apropierea ferestrelor.
Economii semnificative – o izolare termică eficientă înseamnă un consum redus de energie.

SGG STADIP®


Geamurile stratificate de securitate se compun din două sau mai multe foi de sticlă asamblate cu ajutorul unuia sau mai multor filme de polivinil butiral (PVB).

Protecţie împotriva rănirii
În cazul în care geamul se sparge, fragmentele rămân lipite de filmul de laminare.

Protecţie împotriva căderii
Dimensionarea corectă şi aplicarea corespunzătoare a exigenţelor normativelor conferă geamurilor stratificate de securitate SGGSTADIP® sau SGG STADIP® PROTECT (în funcţie de nivelul de securitate dorit):
– o stabilitate reziduală în caz de spargere;
– o reţinere a corpurilor care au determinat spargerea geamului.

Protecţie împotriva vandalismului şi efracţiei
Geamurile stratificate de securitate SGG STADIP® PROTECT, montate într-o tâmplărie adecvată, sunt elemente importante de descurajare, contribuind la asigurarea securităţii magazinelor, locuinţelor, birourilor etc.
Importanţa riscului şi normativele determină nivelul de protecţie care trebuie obţinut şi, prin urmare, tipul de geam stratificat de securitate SGG STADIP® PROTECT sau SGG STADIP® PROTECT SP.
Această alegere depinde de natura şi valoarea bunurilor care trebuie protejate, de tipul de clădire (de ex.: imobil uşor accesibil sau nu, locuinţă individuală…) şi de amplasament (de ex.: casă izolată sau nu, zonă de risc, …). Aprecierea acestui risc se va face de la caz la caz şi va ţine cont de eventualele cerinţe ale asiguratorilor.

Protecţie împotriva atacurilor cu arme de foc
Geamurile stratificate de securitate SGG STADIP® PROTECT antiglonţ protejează împotriva riscurilor de atac cu arma. Acestea se găsesc în mai multe variante, astfel:
– SGG STADIP® PROTECT HS rezistă la impactul cu muniţii provenite de la revolver sau arme de război;
– SGG STADIP® PROTECT HC rezistă la muniţie provenită de la arme de vânătoare;
– SGG STADIP® PROTECT FS îmbină rezistenţa la arme de foc cu protecţia împotriva vandalismului şi efracţiei.
Toate acestea pot fi şi în varianta Non Splitting (NS) – nu permit ca eventualele cioburi să fie proiectate în partea opusă impactului.

Protecţia contra exploziilor
Se va utiliza geamul de tip SGG STADIP® PROTECT BS (geam de protecţie împotriva presiunii rezultate din explozie) pentru prevenirea consecinţelor unei explozii accidentale sau criminale.

Protecţie împotriva zgomotului
Geamurile laminate care au în compoziţie PVB Acoustic au denumirea generică SGG STADIP® SILENCE. Acestea sunt utilizate în situaţii în care izolarea acustică este esenţială, păstrându-şi în acelaşi timp şi performanţele de securitate.

Protecţia împotriva razelor UV
Geamurile din gama SGG STADIP®, SGG STADIP® PROTECT filtrează majoritatea razelor UV. Ele vor fi utilizate pentru a proteja la maximum orice element interior împotriva decolorării prin expunere la razele solare (de ex. vitrinele magazinelor, perdelele, covoarele…).

© 2014 ALCOPLAST EURO-GROUP SRL, CUI RO26566250, J23/575/2010
Termeni și condiții
made by headstart.ro
feedback
Suna Mesaj